HL Technieken

Onderhoud van mazoutketel

Bij HL Technieken begrijpen we dat het onderhoud van je mazoutketel essentieel is voor de efficiëntie en veiligheid van jouw verwarmingssysteem. Onze technici zijn experts in hun vak en gebruiken de nieuwste technieken om jouw mazoutketel optimaal te laten werken.

Wij zorgen steeds voor een grondige en professionele keuring. We controleren je mazoutketel op alle essentiële punten en zorgen ervoor dat deze voldoet aan de huidige milieu- en veiligheidsnormen.

Wij werken vooral in de regio rond Aalst, Erpe-mere, Herzele, Haaltert, Lede, Oordegem, Sint-lievens-houtem, …

onderhoud mazoutketel aalst

Voordelen van onderhoud aan jouw mazoutketel

Tijd voor de verplichte keuring van jouw mazoutketel?

Aarzel niet om ons te contacteren. Gratis offerte.

Veelgestelde vragen

Het is aanbevolen om de mazoutketel jaarlijks te laten onderhouden. Dit zorgt voor een optimale werking en veiligheid van het toestel.

Tijdens een standaard onderhoud worden diverse taken uitgevoerd zoals het reinigen van de ketel en brander, het vervangen van de sproeiers en filters (indien nodig) en het controleren van de afstellingen en uitstoot.

Ja, in België is het wettelijk verplicht om je mazoutketel jaarlijkse te laten keuren om te voldoen aan milieu- en veiligheidsnormen. Deze attesten kunnen enkel worden een uitgeschreven door gecertificeerde mazout technicus. Dit attest heb je nodig voor de brandverzekering.

Het niet laten onderhouden van de mazoutketel leidt tot een verhoogd brandstofverbruik, lagere efficiëntie, hogere reparatiekosten en in sommige gevallen zelfs gevaarlijke situaties zoals koolmonoxidevergiftiging.

Hoewel je sommige eenvoudige controles zelf kunt uitvoeren, is het voor het volledige onderhoud aanbevolen om een gecertificeerde technicus in te schakelen vanwege de complexiteit en veiligheidseisen en het verplicht certificering dat nodig is om aan mazout ketel te mogen werken. 

Een grondig onderhoud duurt gemiddeld tussen de één en twee uur, afhankelijk van de staat en het type van de ketel.

Enkele tekenen zijn een hogere brandstofverbruik dan normaal, vreemde geluiden tijdens het functioneren van de ketel, roetvorming en problemen met het starten van de ketel.