HL Technieken

Mazoutketel vervangen door gasketel

Vervang jouw mazoutketel door een gasketel om op een efficiënte en milieuvriendelijke manier jouw huis op te warmen.  Gasketels hebben een hoger rendement dan mazoutketels, wat betekent dat ze meer warmte kunnen produceren voor dezelfde hoeveelheid brandstof. Dit leidt tot aanzienlijke besparingen op jouw factuur en een vermindering van de CO2-uitstoot.

Een ander voordeel van het vervangen van een mazoutketel door een gasketel is de lagere onderhoudskost. Gasketels hebben minder onderhoud nodig dan mazoutketels, omdat ze minder last hebben van roetvorming en corrosie.

Wij werken vooral in de regio groot Aalst.

vervang mazoutketel door gasketel

Is er een gasaansluiting aanwezig?

Voordat je de overstap maakt, is het essentieel om te controleren of er een gasaansluiting aanwezig is in je woning. Zonder deze aansluiting is het onmogelijk om een gasketel te installeren. Als er nog geen gasaansluiting is, moet je contact opnemen met je lokale gasleverancier om dit te regelen

Stappenplan

De overstap van een mazoutketel naar een gasketel vereist een gestructureerde aanpak. Hier is een eenvoudig stappenplan om je op weg te helpen:

  • Inspectie van de huidige situatie: Controleer de staat van je huidige mazoutketel en de beschikbaarheid van gasaansluiting
  • Kies de juiste gasketel: Er zijn verschillende soorten gasketels op de markt, elk met hun eigen specificaties en voordelen
  • Installatie: Schakel een professional in om de mazoutketel veilig te verwijderen en de nieuwe gasketel te installeren
  • Afvoer van de oude mazoutketel: Zorg ervoor dat de oude ketel op een milieuvriendelijke manier wordt afgevoerd

Naast een nieuwe gasketel en een gasaansluiting, heb je ook enkele essentiële gereedschappen en materialen nodig, zoals leidingen, fittingen, en isolatiemateriaal. Het is ook raadzaam om een erkende installateur in te schakelen om ervoor te zorgen dat alles correct en veilig wordt geïnstalleerd.

Met de installatie van een gasketel is het nodig om aanpassingen te doen aan je centrale verwarmingssysteem. Dit kan variëren van het vervangen van radiatoren tot het aanbrengen van nieuwe leidingen. Het is essentieel om dit vooraf te bespreken met je installateur.

Na de installatie van je nieuwe gasketel, moet je oude mazoutketel op een verantwoorde manier worden afgevoerd. Veel installateurs bieden deze service aan als onderdeel van het installatiepakket. Zorg ervoor dat de ketel wordt gerecycled of op een milieuvriendelijke manier wordt afgevoerd.

WAAROM jouw mazoutketel laten vervangen door een gasketel?

Een gasketel biedt verschillende voordelen ten opzichte van een mazoutketel. Hieronder volgen enkele belangrijke voordelen:

Hoger rendement

Gasketels hebben over het algemeen een hoger rendement dan mazoutketels. Dit betekent dat ze meer warmte kunnen produceren voor dezelfde hoeveelheid brandstof.

Minder onderhoud

Gasketels hebben minder onderhoud nodig dan mazoutketels. Dit komt omdat ze minder last hebben van roetvorming en corrosie.

Aardgasleiding

Als er een aardgasleiding aanwezig is in jouw straat, is het verboden om de mazoutketel te vervangen door een andere mazoutketel. Daar staan hoge boetes op.

Klaar om de volgende stap te zetten?

Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Wij beantwoorden al jouw vragen over mazout- en gasketels.